Select Page

Dissabte 13 d’abril a partir de les 10:00 ha la Plaça de l’Ajuntament.

El proper dissabte 13 d’abril, a la Plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc la segona edició de la Fira d’Associacions d’Altea, on participaran 26 entitats de la localitat de divers àmbit de feina. Així ho ha informat l’edil de Participació Ciutadana, Joaquim Devesa i el portaveu dels participants Ximo Such, representant del CN Altea.

“Una iniciativa que naix amb la pretensió de mostrar al poble d’Altea el treball social, econòmic i esportiu, entre d’altres, que duen a terme les associacions. Ara l’any 2024 la Fira d’Associacions d’Altea recull les dos línies d’actuació que s’estan duent a terme des de la regidoria de Participació Ciutadana, com són el govern obert i l’altra el foment de l’associacionisme”, ha explicat l’edil . Joaquim Devesa ha afirmat que “des de la regidoria de Participació Ciutadana creiem que una part fonamental de la nostra salut democràtica i social passa per tenir un associacionisme fort que garantisca que tots els sectors de la societat estiguen representats i tinguen el suport necessari per desenvolupar tota esta mena d’activitats”.

Devesa ha recordat que les associacions d’Altea tenen a la seua disposició les instal·lacions de La Mar d’Associacions, ubicades a l’antic Jutjat de Pau, en les quals algunes desenvolupen la seua activitat.

Pel que fa als preparatius de la fira, el regidor afirma que “des del mes d’octubre passat treballem en la fira i esta té un doble objectiu, per una banda, donar suport logístic a les associacions que volen donar-se a conèixer a través d’un aparador públic i de l’altra, fomentar l’associacionisme que és per a nosaltres una part imprescindible de la participació ciutadana”. “Les associacions cristal·litzen moltes activitats, moltes sensibilitats de molts ciutadans que a través d´elles fan d´intermediàries amb l´administració i s´encarreguen de cobrir estos espais als quals l´administració no arriba”; ha afegit Joaquim Devesa.

El regidor de Participació Ciutadana ha donat les gràcies a les 26 associacions participants i a la resta que sense participar-hi activament també s’han mostrat molt interessades en la promoció d’esta fira i en la seua organització.

Joaquim Devesa també ha tingut paraules d’agraïment per a tot el personal de l’Ajuntament d’Altea el treball del qual possibilita el desenvolupament de la fira.

En nom dels 26 participants, Ximo Such ha donat les gràcies a l’Ajuntament i la regidoria de Participació Ciutadana per l’oportunitat que brinda a les associacions i entitats locals de donar-se a conèixer i promocionar-se.

“Tenim a la fira associacions de tota mena com és d’assistència social, de cultura, de benestar, animalistes, d’esports de desenvolupament econòmic, de diferents camps i hem d’agrair la iniciativa i la possibilitat de poder exposar les nostres activitats al públic que vinga a veure’ns”; ha apuntat Such, que ha reconegut lʻesforç realitzat pel consistori per tal que siga possible esta fira dʻassociacions en un espai cèntric i en un horari concret, de 10 a 14:00h per tal que la població tinga fàcil visitar-nos”. Ha declarat el portaveu dels expositors.

“Les associacions sempre estem mancats de recursos o de persones, per tant esta oportunitat de poder expressar-nos i fer-nos visibles de cara a la societat és molt important perquè així podrem cercar, uns socis, altres voluntaris, altres més representació, etc. En fi, el que es busquen són persones que aporten o bé diners o bé temps perquè puguem dur a terme totes les nostres accions”; ha expressat Ximo Such, qui s’ha encarregat de revelar el programa d’activitats, que comença a les 10:00h amb l’obertura de la fira.

A les 10:45 es durà a terme una exhibició del Club de Gimnàstica Rítmica; a les 11:30h Teatre a càrrec d’ASMIBE; a les 12:15h balls tradicionals amb Bellaguarda Tradicions; a les 13:00h s’impartirà una xarrada sobre què és una malaltia rara i cançó per AERBECO. Tot això a l’escenari que estarà al centre de la Fira.

A més, durant tota la fira es realitzaran una sèrie d’activitats a les diferents carpes com pot ser Pintacares, actuacions musicals, demostració de primers auxilis, mostra de boixets i ball, tallers, xerrades i informació sobre salut, Talls de nusos i exhibició nàutica, col·loquis, photocall i taller de castanyoles.

Des de l’organització de la II Fira d’Associacions d’Altea es convida alteans, alteanes i residents a la comarca a visitar la fira i conèixer de prop les entitats locals i comarcals que hi participen. “Convide des d’ací tot el poble d’Altea i tota la comarca, perquè hi ha associacions d’àmbit local i altres del País Valencià, a visitar esta fira d’associacions que no deixarà indiferent ningú i que crearà el ambient de fòrum que tant necessitem als nostres dies”. Ha conclòs Joaquim Devesa, regidor de participació ciutadana de l’Ajuntament d’Altea.

Pin It on Pinterest